Överum

Resan hit gick bra. Jag sov inte en blund på vägen hit men var ändå nöjd i bilen. Matte blev orolig och stressad över att jag kändes lite stressad. Men väl framme blev jag väldigt väl omhändertagen.. Det finns två stora hundar här. Sally och Zita. Sally är ett år och busar med mig, ända tills husse och matte får avbryta (jag vet inte hur jag slutar). Och zita hon är en tuff brud som säger åt mig på skarpen, jag är en riktigt tuff jäkel som gärna mopsar mot de stora hundarna.

Så väldigt lite sömn idag, men nuu.. Sover jag gott på filten i närheten av matte. Sov en stund och de andra..
Men är lite väl busig.

https://cdn2.cdnme.se/4101412/6-3/pic_51569ec9ddf2b31fc6f3eb0c.jpg" class="image">


Så bar det av..

Mot Småland och stora ängar. Jag kommer stormtrivas bland alla buskar och öppna platser. Kanske ser jag en och annan fågel jag kan jaga.

Glad påsk på er alla hundar, hoppas ni får något skoj i påskägget.


Svea

Idag kom min mamma Svea en kort stund och hälsade på. Lyckan att få leka av mig med en annan hund som jag dessutom kände. Sprang som ett yrväder och busade med Svea. Matte njöt av att bara få titta på hur fint jag kan leka.

Lekte så mycket att jag nu är dödstrött och sover tungt i soffan.

Har era vovvar träffat någon ny kompis än?


Äter och smakar

Jag älskar att smaka på allt utomhus. Jag smakar på gräset, på löven, harbajs, plåster. Otroligt vad jag bara måste stoppa allt i munnen.

Min matte har fullt schå med att förhindra att jag stoppar ned nosen i en bajshög här och där.. Ibland kallar hon mig bajsvalpen..

Det är blött och vårigt ute, det resulterar i många duschar men en superglad valp. Kan spendera långa stunder utomhus, speciellt i eller under en buske. Där kan jag gnaga på alla pinnar. Omnom.


Stor!

Jag börjar bli stor ser matte.. Ingen liten pyttevalp längre. Sakta men säkert syns tydliga spår av hur fort jag växer och hur många andra saker tar form.

Mitt halsband sitter inte lika löst längre, jag har blivit mörkare kring ögonen och nosen är svartare. Tänk vad fort det går.
Jag kan även nu hålla mig längre. Oftast händer det bara en eller två olyckor om dagarna, dessutom sover jag ända till sju om morgonen. Jag leker mer vilt och är också mera bestämd.

Faktum är att matte blev galen på mig när jag hoppade upp på trappen tusentals gånger även fast hon bestämt att vi skulle gå ut. Som sagt, bestämd. Det tog en stund innan jag kissade.. Jag är också mer intresserad av omvärlden, typ varje liten buske som går att bita på, eller alla människor som går förbi. Vill helst springa efter alla. Så matte måste öva på inkallning tror hon.

Mest av allt är jag glad och harmonisk med en stor portion egen vilja.


Trött matte

Och trött frank. Jag ligger och snarkar och sover gott. Jag har varit med mattes mamma idag då matte var tvungen att ta sig till skolan idag. Men det gick strålande. Snart är det påsk också. Då ska jag åka på utflykt! Tjohoo.


Prutt!

Igårkväll när jag och matte skulle sova la jag en riktigt ljudlig prutt. Och ingen blev mer chockad än jag över ljudet. Jag studsade upp i sängen och letade noggrant. Varifrån kom ljudet?

Matte skrattade gott och länge. Vad roligt hon kan ha det..

Idag är husse hemma igen, jag blev superglad och kissade nästan på mig, så glad blev jag.

Idag gjorde matte också något himla knasigt. Hon råkade klippa lite för mycket på ena klon. En småbitter upplevelse men det gick bra ändå.. Förresten. Jag är tio veckor idag, orkar mycket mer. Husse hade låtit mig röja på gräsmattan en längre stund idag. Det var superskoj. Men nu sover jag gott på mattan.. För varmt i soffan ikväll.

God natt på er!


Frankan..

Idag minsann... Har jag bestämt mig för att det enda som duger är att sitta i närheten av matte. Och matte har visst inte riktigt tiden till att busa och leka med mig, för hon måste plugga.. Så istället passar jag på, trots lek på gräsmattan och kisserier utomhus, att kissa på mattan direkt när vi kommer in. Och bajsa. Det är som att jag vet att jag ska göra allt detta för då minsann, då ser ju matte mig..


Bilfärd.

Idag åkte jag bil med matte hem till hennes bror. Väldigt spännande och satt så fint. Var på besök hos mattes storebror, de har en superstor lägenhet med många rum att utforska. Jag gick in i alla. Matte hade även den blåa filten med. Den brukar hon ta med så att jag ska vara trygg men samtidigt veta att om hon vill så ska jag stanna på den. Och jag är jätteduktig på att stanna där när hon ber mig om det. Ibland smiter jag iväg, då hämtar hon mig och sätter tillbaka mig där.

Ibland när vi övar på kommandot lägg dig ned, så blir jag den mest envisa frallan som finns! Jag stirrar på matte och riktigt blänger. Ha! Tror hon att jag tänker göra det där något mer.. Då slutar vi, så gör vi något annat istället.

Men på besöket så gjorde jag en väldigt rolig sak. Fick en vattenskål som var väldigt rolig, jag bet tag i den och välte ut allt vatten. Två gånger, matte insåg att skålen var så mycket roligare att leka med än att dricka ur..

Övar ni något mer era små hundar? Har ni några tips att komma med?


Ensamhetsträning

Matte har lite smått börjat med ensamhetsträning. Stänga toalettdörren, gå utanför en stund. Även slängt soporna har hon gjort. Jag fattar ingenting, helt plötsligt är hon borta, sen är hon där igen. Hinner inte riktigt ens bli orolig heller över att hon är borta en stund. Men vi tar det med ro, som med allt annat. :)

Skönt väder att vara ute i idag. Skinande sol och många våta pölar. Helnöjd är jag!


Tio veckor

På lördag fyller jag hela tio veckor..

Otroligt vad tiden gått fort och vilken utveckling på så kort tid. Första gången hemma hos matte och husse var jag ju lugn som en filbunke, väldigt snäll och ville mest ligga i famnen. Jag kissade även överallt inomhus..

Men nu snart två veckor framåt kan jag två kommandon, sitta och ligga. Jag busar och röjer runt på den ytan som finns. Jag kissar inte lika ofta längre och sover längre på nätterna. Har vuxit och blivit större. Älskar fortfarande att sitta i famnen, men leker gärna själv på golvet. Är dessutom vaken mera nu och hänger med i vad som händer. Charmar alla som kommer i min väg, speciellt alla som bor i samma trapp som jag.


Superduperiskallt..

Det är synd om mig, skakar i hela kroppen när vi går ut. Kallt och blåsigt. Vi tar inga längre rundor direkt, utan korta kisspauser.. Idag vaknade matte alldeles chockad av att vi sovit oss igenom hela natten. Klockan sju vaknade jag och stirrade matte i ansiktet. Så då gick vi ut en kortis.

Nu springer jag runt med full energi.. Har hittat en tappad tofs på golvet. Den är superrolig.


Briljerar

Med att inte ha kissat inne en enda gång idag.. :) Idag har matte tajmat mina kisssvängar väldans bra..


Hundbesök..

Idag kom det en vad matte trodde hundkompis... Meeen... Denna goshund var inte alls så sugen på att bli kompis med mig.. Haha. Jag var leksugen, försökte få igång hundkompisen men nej. Den ville inte leka. Så jag lekte med mig själv istället. Men mötet gick bra, uppspelt som jag är och glad över att träffa andra hundar..

Nu sover jag gott i mattes famn!


SNÖ!

Det har fallit massor av snö här. Det är kallt och jag vill inte gå ut alls.. Vill hellre ligga i mattes knä och sova, eller gnaga på ett ben.. Det blir ju så kallt om magen. Matte tänkte köpa en tröja åt mig så att jag skulle slippa frysa så.

Men idag tar vi nog en slappardag hemma.


Paddan...

Ligger era hundar också såhär undrar matte?? Ja ni ser ju, knähunden nummer ett!


Iskallt..

Brr, nordanvindar har intagit Väsby. Jag tycker inte alls att det är kul utomhus idag. Kissar fort som attan sen står jag och piper vid porten.

Har även dragit på mig en liten förkylning, nyser och stänker snor på matte. Men jag äter bra och busar mer än gärna. Idag var mattes mamma här igen.. Hon ska ju så småningom sitta hundvakt åt mig, så matte vill att jag träffar henne ganska ofta. Mattes mamma är rolig, hon sitter på golvet och busar med mig och hon kallar mig för prinsen.. Tycker själv att jag är en liten prins.

Idag fick matte smått spader på mig. När vi var ute så sprang jag under en balkong, och vad låg där??? Mängder med bajs. Tjohoo tyckte jag och vägrade gå därifrån förens matte kröp in och drog ut mig. Resulterade i en lerig matte och en glad jag.

Det märks att jag blivit riktigt bekväm i tassarna nu.. Rätt var det är så har jag glömt bort att jag ska stanna och låta matte gå in först.. Och ibland fetignorerar jag även när matte ropar stanna. Hehe. Det märks att jag är en fralla, med en tuff attityd och stark vilja. Jag är envis som en citron som Maria en gång skrev på sin blogg..

Envis är mitt första namn.


Hussefri

Denna vecka åker husse till Enköping och ska jobba. Det betyder att jag har sängen för mig själv.

I natt trillade jag ned från sängen, sa ingenting. Men både husse och matte flög upp ur sängen. Men det gick bra.. Fick somna mellan dem. Oftast ligger jag vid fotändan, eller mellan mattes ben. Men rör på mig en del och hittar nya platser att sova på i sängen.

Jag är så himla duktig, för nu signalerar jag när jag behöver gå ut. Är bara nio veckor men är redan superduktig!

Igår klippte matte mina klor och vet ni vad? Jag somnade i husses famn.


Söndagar.

Är lekdagar och slappdagar. Idag vaknade jag vid halv nio. Kan ni tro det? Halv nio..

Har varit ute och busat mycket idag. Följde även med till tvättstugan och spanade när matte och husse tvättade. Himlans skoj?

Idag ska vi klippa klorna, de växer fort. Ska även få duscha smutstassarna.. Älskar ju att gå i varenda vattenpöl så jag är ganska smutsig idag.

Nu längtar jag efter våren, så att vi kan vara ute lite mer och springa runt på gräsmattan. Koppelträningen går bra i allafall när matte håller. När husse ska gå, sätter jag mig mest ned och kliar mig.. Kan berätta nu att jag är en riktig mattehund och att matte får arbeta en del med att husse också är flockledaren. Men verkar nöjd och glad, äter som en häst nu och ser rund och fin ut.


Frankan

Hej på er alla hundkompisar.. Min matte fick ett ganska sorgligt besked häromdagen, så bloggen kanske inte fylls med lika många inlägg som tidigare, då hon vill ägna tiden åt att gosa med familj och mig såklart.

Men jag mår bra, växer och knakar. Vi gick en "långpromenad" idag, ända till kaféet Kardemumma. Ungefär fem minuter från där jag bor. Ny väg, mera grus. Det var läskigt men jag gick på bra och tyckte det var skoj. Sen fick jag springa på gräsmattan en stund. Älskar pinnar, de kan jag gnaga på och ibland kastar matte den..


Morgonstund..

I natt sov jag mycket bättre. Vaknade vid femsnåret och behövde kissa. Sen somnade vi om och vaknade vid sju av husses väckarklocka. :)

Igår fick jag duscha lite lätt, det var både spännande och lite läskigt. Vattnet var gott men lite konstigt att det liksom rann på tassarna och att matte gnuggade överallt. Men ren blev jag och sov väldigt gott av det. Ikväll... Då ska husse vara med mig hela kvällen för matte ska åka iväg och hälsa på sin kusin. Sen jobbar ju matte i helgen. Ojoj så roligt det kommer bli för husse att busa med mig, springa ut varje timme.. Hehe..

Idag åt jag frukost lite senare, runt halv nio, en mycket bra tid.. För jag åt allting, kastade nästan i mig maten. Matte har även fått känna på några frallafisar.. Ohojoboy vad det luktar. :)

Idag ska vi koppelträna lite. Nu tycker jag om halsbandet, ibörjan satte jag mig ned varje halvmeter och kliade mig. Men nu kan jag springa och leka med det..

Trevlig fredag alla frallor och människor..


Besök

Idag har mattes mamma varit här och hälsat på mig. Vi blev genast kompisar eftersom jag älskar all uppmärksamhet. Matte kämpar för att jag inte ska bli världens knähund här, men ooops. Är typ lite för söt.

Vet ni... Jag bemästrar numera stanna jättebra. Matte säger bara stanna så gör jag det. Stoltare matte finns inte. Passade på att köra lite med mattes mamma medan hon var här, typ kolla på mig, jag får inte vara med och äta med er. Matte fick mota bort mig ett bra tag, men tillslut gick det.

Nästa vecka kommer det en hundkompis till mig, som matte tror att jag ska tycka om. Eller jag gillar väl allt som har med bus och lek att göra. Så då minsann ska jag få leka en stund. Idag satt matte och jag en stund på gräsmattan, ohoj vad skoj. Solen sken och gräset var mjukt. Studsade omkring som en liten studsboll och smakade på gräset. Mera sånt vill jag ha.


Jag vill inte sova....

Denna natt bestämde jag mig för att tjorva omkring riktigt ordentligt. Hade svårt att komma till ro, letade nya platser i sängen väldigt många gånger. Ville inte alls sova, utan tyckte det var roligare att nosa matte i håret, slicka på henne.. Dessutom låg jag farligt nära kanten, så matte hade svårt att slappna av ifall jag skulle trilla ned. Nu visserligen ned vid hundsängen men ändå. Men inga kissolyckor. :) Jag väcker matte så fint så.

Men idag är matte trött och jag jättepigg och jättebusig. Hehe..

Alla ni som lämnar fina små avtryck i min blogg. Det är roligt att läsa och jag önskar att jag visste hur man svarade. Men det kommer kanske. :)


Besök

Idag kom min mamma Svea och lekte med mig. Hennes blogg finns här: www.svealisa.blogg.se, där kan ni läsa om mig och mina syskon. Det var också där matte hittade mig.

Nåväl. Jag har busat så mycket idag med mamma att jag ligger halvdöd på soffan sen två timmar tillbaka. Matte flyttade undan bort så att vi skulle få plats till att busa extramycket. Jag hade knappt tid med att gå ut..

Är en fin och härlig valp!


Sömntuta

Inga kissolyckor denna natt, vi hoppas att det håller i sig. Vi busade massor innan läggdags så när matte väl skulle upp mitt i natten så var jag dödstrött. Men kissade fort som attan, sen somnade vi om. Tog inte lång tid. Sov sedan till sex och kissade ute igen. Vaknade vid åtta. Älskar att sova, speciellt när husse gått. Då får jag så stor plats bredvid matte.

Idag skickade matte en förfrågan om en valpkurs i april eller maj. Nu hoppas vi på svar! Ska bli roligt både för matte och mig. Vi kommer säkert lära oss massor. Hemma övar vi på stanna och varsegod. Det går bra ibland, och ibland inte. Men oftast är jag BÄST!

Idag får vi besök av mamma Svea, det ska bli roligt. Tänk att jag ska få busa med morsan igen.


Städar..

Matte fick nog på tidningarna och tog bort dem. Tidningsfri hörna, håller mig visserligen där fortfarande. Och det är bra. Kissar dock i tid och otid. Men vi tar det med ro, bajsar ju ute! Världens bästa. :)

Är nu också superduktig på att vänta tills matte säger varsegod innan jag får gå in. Ibland envisas jag med att gå. Men oftast är jag jätteduktig. Får ju godis efteråt.
Med maten däremot, ojoj. Där får hon kämpa för jag blir så ivrig.. Har ätit superbra idag, matte gömmer vomen under torrfodret, hittills så äter jag upp torrfodret och sen det goda. MUMS!

Men nu ligger jag här i soffan och sover i vanlig ordning. Det är tur att vi bor så litet, har koll på allt på denna yta. Speciellt från soffan, det är tronen och trygghetsplatsen.


Fyra dagar

Idag har det gått fyra dagar sen jag flyttade in hos min nya familj. Redan har jag skaffat två bästisar som gör allt för mig. Är troligen den mest bortskämda valpen, men både husse och matte tycker så mycket om mig.

I natt så ställde matte klockan och vi gick ut och kissade vid kvart i tre. Jag behövde bara kissa en gång. Sen var husse uppe med mig vid kvart i sex igen. Att gå ut på morgonen och kvällen är ingen höjdare. Då kissar jag superfort och sätter mig vid trappen som jag numera bemästrar alldeles själv. Helst av allt vill jag ju ligga kvar på min plats och bita i täcket inte gå ut i tio minusgrader och frysa.

Igårkväll kom jag på den fantastiska idén att kissa i mattes och husses säng direkt efter att vi varit ute. Matte blev alldeles förbryllad. Direkt efteråt var jag supernöjd, la mig ner och somnade. Matte insåg att hon kanske får ta bort vattnet på kvällen och kissa en extragång. Tycker ju om vatten. Att dricka, eller doppa tassen i, eller slänga i en av mina råttor. Hehe.

Nu ligger jag i vanlig ordning i soffan på min filt och sover tungt. Så matte ska passa på att plugga.


Bus..

Jag älskar att busa. Att busa med mattes hår, med mattes dragkedja, med den röda filten i soffan. Jag blir som tokig på den. Attackerar och korrar, hittar en tråd och bara måste dra. Idag har jag bara kissat inne fem gånger. Hurra säger matte. Vi har hunnit gå ut när det varit nära. Vi går liksom ut superofta.

Jag följde även med lite längre bort på gräsplätten idag, det var spännande.. Är fortfarande riktigt nyfiken och våghalsig. Springer gärna omkring och biter på diverse konstigheter som ligger på marken.

Matte har även insett att jag fullkomligt älskar att springa och hämta tuggpinnen som hon rullar iväg. Detta nöje, kan göra det tusengångeromhelstheladagenomjagfår-så roligt är det.

Men nu ligger jag och sover gott igen. Om en stund är det middagsdags. Tycker om vom, struntar gärna i torrfodret. Men det ska nog bli ordning på det också.


Den här matten..

När hon vägrar ta upp mig i soffan för att jag sitter nedanför och piper. Går jag till samma ställe och kissar. Trots att vi var ute alldeles nyss. Eller så hittar jag tidningskorgen. Och BITER.


Andra natten.

Denna natt gick ju strålande. Jag somnade mellan mattes ben, bredde ut mig så att matte och husse typ inte fick plats. Mahaha.

Vaknade två gånger i natt och ville kissa, då pep jag och bet de i näsan. Kissade på tidningspappret och sen somnade vi om. Så denna natt har jag inte kissat i sängen. Strålande!

Husse släpade upp mig vid sex, då kissade jag och bajsade. Sen gosade jag ned mig hos matte, tjoho äntligen kunde jag få hela matte för mig själv så jag somnade om och vaknade typ ganska nyligen. Har även ätit frukost, denna gång slickade jag skålen ren.. Matte pustade ut eftersom jag har varit lite halvdålig på att äta.

Men nu är det kissdags!


Såhäär

Ser det ut när jag kampar med mattes ena toffla. Gärna under bordet också.


Sova, äta och leka..

Denna dag har bestått av att busa, äta och sova. Sover i mängder och busar i mängder.. Matte är så glad och nöjd. En fin och modig tuss är jag.

Finns en leksak här. Som jag älskar och gärna skäller på. Den ser ut som en grönsak och piper om man biter eller trampar på den. Blir med andra ord helt till mig och får en välkänt frallaryck så fort leksaken kommer fram.

Det bästa jag vet, är att ligga och sova i mattes famn, vilket jag alltid får. Men konstigt ibland vaknar jag upp i min egna säng.. Huum.


Första natten

Ojoj..

Natten har gått bra.. Jag har pipit lite grann och rumlat runt en del. Började att sova själv för det var konstigt att sova i sängen, men vaknade under natten och pep. Husse plockade upp mig och jag la mig nere vid fotändan, kan även tillägga att jag kissade ner sängen. TVÅ gånger. Men matte och husse orkade inte bry sig.. :)

Men imorse var jag världens duktigaste och både kissade och bajsade utomhus. Stolta?
Klarar även två trappsteg. Matte belönar mig. Men nu.... Sover jag som en liten padda..


Ny vardag

Herreminjeee. Matte och husse har fullt upp. Jag började ju starten hemma här med ett litet fall från husses knä. Skapade världens oro hos dessa när jag började kräkas och ha mig. Är ju en ganska ivrig liten valp.

Men stolt matte och husse kan briljera med att jag kissar på tidningspappret nu. Och är duktig på att följa efter dem när vi går ut, men ändå supermodig. Ibland lufsar jag även iväg till en annan gräsplätt, då vänder de sig om och går. Då springer jag efter. För är inte riktig så modig än.

Jag är även tuffare nu när jag är ute, synd bara på allt hemskt grus. Jag tycker det är obehagligt att gå på det..


Hemma..

Nu är vi hemma i det nya hemmet. Resan hem gick strålande, la mig till rätta och somnade gott. Vaknade sen när någon öppnade dörren.

Jag redan hunnit kissat på den gröna mattan hemma två gånger, hehe. Jag har även haft ett tokigt frallaryck och sprungit hej vilt runt i lägenheten..

Just nu gör jag detta... Zzzzz.


Knappa dygnet nu...

Nu är det bara ungefär 20 timmars tills matte kommer farandes. I alldeles för hög hastighet säkert.. Hehe.

Igår var det veterinärsbesiktning och det gick strålande. :) Jag var en tuffing och klarade allt galant.


Det tickar neråt..

Sakta men säkert går tiden framåt. Igår kunde matte inte sova för att hon låg och tänkte på mig. Är populär redan..

Matte längtar efter bus på gräsmattan, bus i lägenheten, gos i soffan, härliga promenader. Väldigt mycket längtar matte efter mig.


Tre dagar..

Idag är det tre dagar tills matte och husse åker och hämtar hem mig.. 
 
Matte har fixat massor innan min ankomst. Hemma hos mig kommer det att finnas en säng, filtar, leksaker, mat och massor av mer.. Matte är också spänd och förväntansfull, just nu fyller hon dagarna med träning och plugg.. 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.